Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Babaápolás

Babaápolás

Minden anyuka tudja, hogy a kezdetektől fogva a legfontosabb feladatok egyike egy gyerkőc körül a babaápolás. Ehhez azonban szükség van a megfelelő eszközökre is.

A fürdetés nehéz feladatot jelenthet minden újdonsült szülőnek, a nálunk található eszközökkel azonban minden feladat sokkal könnyebbé válhat. Egy fürdetőkád vagy -párna, egy hőmérő és egy kancsó elengedhetetlen kellékei a fürdésnek, ezek segítenek kényelmes pozícióban megtartani a kicsit, így a pancsolás mindenkinek könnyebbé válhat.



Nem mindegy, mit használunk a babák körül

A friss szülőknek minden feladat a kisbaba körül nehéznek tűnhet, hiszen nem csupán a kis jövevénynek újdonság minden, hanem nekik is. Éppen ezért fontos, hogy minden folyamatban, minden teendő közben könnyen kezelhető, kényelmes eszközök álljanak rendelkezésre. Természetesen az is elengedhetetlenül fontos, hogy a termékek olyan anyagból készüljenek, amelyek véletlenül sem okoznak irritációt a gyerkőc bőrén. A ruhák kiválasztásakor ez egyszerű feladat, hiszen itt külön tanúsítvány igazolja, hogy biztonságos anyagból készült ruhák között válogatunk.

Egy kisbaba körül alapvetően csupán három teendője van egy friss szülőnek: etetés, fürdetés és persze altatás. Ezek közül a legtöbbeket a fürdetés szokta megijeszteni, hiszen ebben látják a legtöbb akadályt.

Mi szükséges a babaápoláshoz fürdetés közben?

A fürdetést azonban sokkal könnyebbé teheti néhány eszköz! Mire is van szükség? Nyilvánvaló, hogy a saját tusfürdőnk és samponunk nem a legjobb választás a kicsi számára, a drogériák azonban hemzsegnek a különböző babatusfürdők, szappanok és samponok különböző változataitól, így itt viszonylag könnyű dolgunk van.

A fürdéshez érdemes kinevezni egy törölközőt. Ez egyrészt segít könnyebben megmosni őt, másrészt a felsőtestére terítve könnyedén megnyugtatja, ha a fürdés élménye kellemetlen lenne számára.

Egy kisbaba esetében az sem mindegy, hogy milyen hőmérsékletű a víz. Anyáktól, nagyanyáktól és a már rutinos barátnőktől persze mindenki azt hallja, hogy “oh, hát úgy is érezni fogod!”, ez azonban koránt sincs így! A friss szülők keze még nem érzi, mi a tökéletes hőmérséklet a kisgyermek számára, éppen ezért van szükség egy vízhőmérőre a kádban. Ha nem egyszerű hőmérőt választunk, hanem egy állatkásat, akkor pedig meg is van a kicsi első fürdős barátja. Így a hőmérő két feladatot kap: méri a vizet és leköti a kicsi figyelmét.

Egy másik hasznos eszköz a fürdetéshez a kancsó. Vannak, akik egyszerűen arra esküsznek, hogy a kicsit elég a zuhanyfejjel vizezni fürdés közben. Ennek a nyomása azonban könnyen sértheti az érzékeny bőrét, így pedig a fürdés kacagás helyett hatalmas krokodilkönnyektől lesz hangos. Ennek elkerülése érdekében kell használni a kancsót. A kancsó sokkal lágyabban képes lemosni a kicsiről a szappant.

Na de mit érnek ezek a kiegészítők kád nélkül? Egyes otthonokban nincs megfelelő méretű hely a kicsi fürdetésére. Egy lakásban például, ahol csupán álló zuhany van, babakád nélkül szinte lehetetlen megfürdetni a kicsit. Babakádra persze nem csak az ilyen lakásban lehet szükség. Hogy miért? Mert enélkül bizony folyamatosan meg kell tartani a kicsit, ez pedig akadályozni fogja a gyors és egyszerű fürdetést. A babakádat használva a kicsi folyamatosan kényelemben lehet. Ha pedig attól félne, hogy túl kemény lenne a kicsinek, szerezzen be egy fürdetőpárnát!

Oldalunkon minden említett terméket megtalálhat!