Cocobana

Fürdőruha kezelési tippek

Ahhoz, hogy sokáig megőrizd a fürdőruhák eredeti minőségét, ehhez nyújtunk most pár hasznos tanácsot Neked:

Használat után, rögtön öblítsd ki a fürdőruhát langyos vízben, hogy eltávolítsd belőle a klóros, sós vagy gyógyvizet. Ezután mosd ki a fürdőruhát kézzel, finom mosószerrel és langyos vízzel, majd alaposan öblítsed ki.

Miért fontos ez? Az uszodavizekben a fürdőruha legnagyobb ellensége a klór, a gyógyvizekben az abban előforduló kémiai anyagok, a sós vizekben pedig a só maró hatása. Ezek mellett fontos kitérnünk még a naptejek, krémek fürdőruhára ártalmas hatásaira is. Mivel a fürdőruha anyaga tartalmaz elasztánt, ezért a fent említett fürdőruhára káros anyagok gyengíthetik az elasztán minőségét, rugalmatlanná teheti azt. Ha pedig mosás nélkül szárad meg a termék, és sokáig állni hagyjátok, akkor a fürdőruha gumizásához használt nyers gumi nyúlóssá vagy repedezetté válhat.

Ha túl sok napsütés éri a fürdőruhát, sajnos elkerülhetetlen a anyag színvesztése. A neon színek színtartósága gyengébb.
A fürdőruhákat soha ne mossátok mosógépbe, ne tegyétek szárítógépbe, ne vasaljátok, és ne is dörzsöljétek. Óvatosan csavarjátok és árnyékba fektetve szárítsátok.

Mire figyelj még?

Mivel a gyerekek szeretnek csúszdázni, ezért fontos megemlítenünk a csúszdák fürdőruhára ártalmas hatásait is. Amikor közvetlenül találkozik az anyag a csúszdával, akkor annak szálait károsíthatja. Gondolunk itt arra, hogy kibolyhosodik vagy a legrosszabb esetben ki is lyukadhat. Javasoljuk, hogy a gyermek olyan fürdőruhában csúszdázzon, amit nem sajnál.

Az érdes felületekre is különösen érzékeny lehet a fürdőruha anyaga, mivel ezek is károsíthatják az anyag szálait, ami szintén bolyhosodáshoz vezethet. (Pl. érdes beton, lépcső vagy pad) Kerüljétek az anyag érdes felületekkel való dörzsölődését.

Reméljük hasznos tanácsokkal tudtunk ellátni titeket, és sokáig örömötöket lelitek a termékeinkben! :)