Babaetetés, étkezés

Babaetetés, étkezés

A babaetetés, a nagyobb gyerkőcök esetében pedig az étkezés egyszerű lebonyolítása az idő múlásával egyre nehezebbé válhat a szülők számára. Ahogy nő a gyermek, úgy alakul ki a saját ízlése, hogy mit szeret és mit nem enni/inni.

A megfelelő folyadékbevitel és az, hogy a gyerkőc elegendő zöldséget és gyümölcsöt egyen, nehéz feladatot jelenthet a szülőknek. A megfelelő színes, aranyos, mintás evőeszközökkel, itatópoharakkal, termoszokkal azonban ez a feladat sokkal könnyebbé, vidámabbá válhat!A megfelelő folyadékbevitel és a kulacsok kapcsolata

Ahogy nő a gyerkőc, annál nehezebbé válik az itatása. A megfelelő folyadékbevitel fontos, hiszen befolyásolja a gyermek közérzetét, immunrendszerének erősségét. Hogyan lehet meghozni a gyerek kedvét? Az ivás nem minden kicsinek természetes, így minél szimpatikusabbá kell azt tenni számára. A színes itatópoharak, kulacsok, telente pedig a mintás termoszok könnyedén segíthetnek ezen. A szívószállal ellátott itatópoharakból még a víz ivása is sokkal mókásabb, ha pedig a poharat a gyermek kedvenc állatkája díszíti, akkor a szerelem közte és a pohár között bizony erős és hosszú távú lesz, ezzel megpecsételve azt, hogy a gyerkőc bizony sokat fog belőle inni!

Babaetetés és étkezés – lássuk az eszközöket!

Hasonlóképp lehet az étkezések problémáját megoldani. Bár van néhány gyermek, aki kifejezetten élvezi, ha a felnőttekével azonos tányérból ehet, “nagy” evőeszközökkel, ezek mégis legtöbbször megnehezítik a folyamatot. A rendes evőeszközök még túl nagyok és túl nehezek egy kisgyereknek, a tányért pedig néhány nagyobb mozdulattal könnyedén magukra és a földre boríthatják. Ezért is jobb, ha a kicsi műanyag tányérból eszik, hiszen ezt ha lelöki az etetőszékről vagy az asztalról, akkor “csupán” a földet kell feltakarítani, és a kicsit átöltöztetni.

Azonban a színes műanyag tányérok, étkészletek nem csak ilyenkor válhatnak hasznunkra! A tipegők, ovisok sokkal szívesebben fogyasztják el a napi zöldség- és gyümölcsadagjukat, ha azt a kedvenc tányérjukban kapják felvagdosva. Ha a barackot ráadásul a kedvenc evőeszközükkel vehetik magukhoz, akkor az étkezés egész élménye sokkal jobb hangulatúvá válik. Ezekkel az étkészletekkel ráadásul a kicsi már egészen korán meg tud magának teríteni, bátran a kezébe adhatjuk, hiszen ha elejti őket, semmi nem törhet össze. Több gyerkőc esetében pedig még nagyobb boldogságot okozhat a saját evőeszközök és étkészlet jelenléte, amiken nem kell a tesóval osztozni.

A nálunk található étkészletek és poharak az óvodáskorú gyermekeknek is tökéletes választások. A gyerkőcök az oviban hajlamosak még kevésbé odafigyelni a megfelelő folyadékbevitelre, így itt még hangsúlyosabb a kedvenc ivópohár szerepe. Ha a gyermek külön visz magával innivalót, akkor érdemes azt egy aranyos termoszba tenni, így véletlenül sem keveredhet el vagy cserélődhet össze az oviban másokéval.

Minden említett terméket megtalálhat az oldalunkon. Halgasson ránk, és ne bajlódjon a sorban állás fáradalmaival! Egyszerűen tegye a kosárba és rendelje meg az önnek leginkább tetsző étkészletet, evőeszközszettet, poharat! Ne feledje el bevonni a kisgyermekét is a válogatásba, hiszen ha ő választja ki, jobban fog hozzá kötődni, és emiatt szívesebben is használja majd!

Ha pedig kérdés merülne fel önben bármivel kapcsolatban, nyugodt szívvel keressen fel minket elérhetőségeink bármelyikén. Szívesen válaszolunk mindenre!